W tym tygodniu trochę zaniedbałam bloga. Tu egzaminy, nauka, treningi i wiele innych obowiązków, więc trzeba to jakoś pogodzić. Na szczęście są weekendy i można wszystko nadrobić :)
Dziś przepis na przepyszną pastę. Głównym składnikiem jest awokado, które zawiera dużo witaminy B9, B6, K, E i C, dużo karotenów, białka oraz sporo potasu, magnezu, wapnia i fosforu. Do tego owoc awokado zawiera aż 20-30% nienasyconych kwasów tłuszczowych (czyli tych występujących w olejach roślinnych i rybie), które nie powodują wzrostu cholesterolu, ale przyśpieszają metabolizm i są bardzo zdrowe.
Dziś przepis na przepyszną pastę. Głównym składnikiem jest awokado, które zawiera dużo witaminy B9, B6, K, E i C, dużo karotenów, białka oraz sporo potasu, magnezu, wapnia i fosforu. Do tego owoc awokado zawiera aż 20-30% nienasyconych kwasów tłuszczowych (czyli tych występujących w olejach roślinnych i rybie), które nie powodują wzrostu cholesterolu, ale przyśpieszają metabolizm i są bardzo zdrowe.
PASTA Z AWOKADO
Potrzebujemy:
- awokado
- 200g twarogu chudego/półtłustego
- małą cebulkę
- sok z 1/4 cytryny
- łyżkę siemienia lnianego
- łyżkę jogurtu naturalnego
- ząbek czosnku
- koperek, pieprz
Kaloryczność: łącznie ok. 500kcal, 1/5 pasty ok. 100kcal.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz