piątek, 27 lutego 2015

CZERWONY HUMMUS FASOLOWY



Kiedy pierwszy raz spróbowałam wersję hummusu z czerwonej fasoli, strasznie mi zasmakował. Co prawda jego wygląd nie zachęca do zjedzenia, za to jest przepyszny w smaku. Zdecydowanie wolę pasty warzywne - hummusy, niż różnego rodzaju serki, które możemy spotkać w sklepach. Świetnie smakują z pełnoziarnistym pieczywem lub waflami ryżowymi. 


HUMMUS Z CZERWONEJ FASOLI
Składniki: 
  • puszka czerwonej fasoli (240 g)
  • 4 sztuki suszonych pomidorów
  • poł pęczka natki pietruszki
  • mała cebula
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów
  • tymianek
  • odrobina soli, pieprzu

Fasolę odcedzamy. Kroimy pomidory, cebulę i natkę pietruszki. Wszystkie składniki łączymy i blendujemy. Pod koniec doprawiamy tymiankiem, odrobiną soli i pieprzu.









Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz